Skip to main content

Withindia Building Solutions, de producent van brandwerend en duurzaam plaatmateriaal, heeft op 26 mei 2016 SINH™ Boards gepresenteerd voor de Europese markt. Het materiaal is toepasbaar voor de bouw (vloeren, plafonds, wanden) en de meubel-en deurenindustrie.

Nu wordt de volgende stap in de groei gezet: per 1 oktober treden Fred van Hooydonk en Henk Damen toe als Business Associate.

Het bedrijf, dat door oprichter Jan Engels (Voorburg) drie jaar geleden is gestart, kent een snelle groei en heeft inmiddels vestigingen in Nederland, India en China.

Samenwerking SINH™ met In Rapport

Fred van Hooydonk heeft diverse functies in de bouw vervuld en staat als persoon voor ervaring en praktische aanpak voor de bouw in met name metropoolregio Rotterdam Den Haag. Hij werkt op dit ogenblik vanuit de Bouw Management Adviesgroep ‘In Rapport’ en gaat vanaf 1 oktober samenwerken met Withindia Building Solutions.

samenwerking-uitbreiding

Fred is onder de indruk van de kwaliteiten en eigenschappen van het nieuwe plaatmateriaal SINH™ Boards. “ Ongelofelijk dat je met 9mm dikte van dit materiaal de brand met minstens een uur kunt tegenhouden!’ is één van zijn opmerkingen.

Samenwerking SINH™ met SIOCON

Henk Damen werkt vanuit SIOCON, een multidisciplinair  consultancy bureau actief in de bouw, met een passie voor het behalen van meetbare resultaten. Ondersteund door ervaring in de bouwsector en gedreven door innovatie werkt hij vanuit de visie ‘vandaag handelen door toekomstgericht denken’. Voor Henk is toepassen van SINH™Boards in de bouw een concrete toevoeging aan het ontwikkelen van een duurzame samenleving.

Magnesiumoxide plaatmateriaal is een nog vrij onbekend materiaal in de bouwwereld, maar heeft unieke eigenschappen ten opzichte van de huidige bouwgrondstoffen, zoals beton, cement, calcium silicaat of hout. Reden voor Jan Engels om een innovatietraject te starten met als uitkomst de SINH™Boards. Het resultaat is een multi-functioneel brandwerend plaatmateriaal, dat bovendien licht is van gewicht, waterbestendig, stootvast en dat een hoog isolerend vermogen heeft. Daarnaast is het materiaal 100% recyclebaar.

“Withindia Building Solutions breidt uit en is daarom blij met de samenwerking. We hopen middels deze samenwerking versneld nog meer mensen in aanraking te brengen met de bijzondere toepassingen van dit materiaal.”
Aldus Jan Engels (CEO Withindia Building Solutions).

Blog: Jan Engels

Author Jan Engels

More posts by Jan Engels

Leave a Reply

GermanDutch