Skip to main content

Tiny housing, je koopt een klein huis en hebt alle vrijheid om te doen wat je wilt.

Trend

In Amerika is het begrip ‘Tiny housing’ inmiddels uitgegroeid tot een ware beweging. Het land loopt dan ook met zo’n tienduizend ‘Tiny House’ eigenaren voorop en zorgt hiermee voor een heuse trend, die nu ook is overgewaaid naar Europa. Maar wat is Tiny Housing en hoe klein is ‘Tiny’? We hebben het hier over huizen die gemiddeld niet groter zijn dan 45 m2. Ze kunnen op een fundering gebouwd zijn, of op een trailer. Vaak speelt duurzame bouw een belangrijke rol voor huiseigenaren en de materiaalkeuze loopt dan ook uiteen van hout of materiaal met lage carbon footprint, zoals bijvoorbeeld magnesiumoxide boards. Tiny Houses komen in allerlei vormen en maten voor en er wordt veel creativiteit en vernuft in de huisjes gestopt om de ruimte optimaal te benutten én leefbaar te maken.

tiny-living-advantages-

Tiny housing in Nederland

Ook in Nederland blijkt een groeiende interesse voor klein en compact wonen. Voor veel mensen is het vooruitzicht dat je niet meer vast zit aan torenhoge hypotheeklasten en zelf kunt bepalen hoe je huis eruit komt te zien, reden genoeg om de stap naar Tiny Housing te maken. Maar Tiny Housing betekent eigenlijk ook andere levensstijl. De gedachte is minder, kleiner, beter, waardoor je tijd overhoudt voor dingen die je gelukkig maken, je meer vrijheid hebt en op andere manier verbonden bent met je omgeving. En dat lijkt goed te passen bij deze nieuwe tijd waarin we steeds bewuster consumeren en steeds minder bezitten, maar delen.

Spreekt Tiny Housing je aan? Dan kun je vooralsnog het best naar Almere verhuizen. Deze gemeente is namelijk gestart met een speciaal project voor 25 Tiny Housing pioniers, die kunnen meedingen naar een ‘jawel’ klein stukje grond. Maar daarop mag je dan wel alles doen wat je wilt. Zolang het maar klein is.

TinyHouses-Infographic-1000wlogo

Links:

tinyhousenederland.nl
thetinylife.com

 

Blog: Jan Engels

Author Jan Engels

More posts by Jan Engels

Leave a Reply

GermanDutch