Duurzame Innovatie

Na de laatste klimaatconferentie in Parijs weten we allemaal hoe belangrijk het is onze CO2-uitstoot te verminderen om verdere klimaatopwarming te voorkomen. de belangrijkste taak is om snel resultaten te bereiken. Naast de bekende bronnen van CO2-emissies zoals verkeer, lucht- en zeescheepvaart en kolencentrales, zijn er ook minder opvallende bronnen zoals boogmaterialen. We gebruiken voornamelijk beton voor de bouw van woningen en bedrijfsruimten. Dit maakt beton het meest gebruikte bouwmateriaal ter wereld. Bij de productie en verharding van beton komt veel CO2 vrij. Een voorzichtige schatting toont aan dat de beton- en cementindustrie alleen verantwoordelijk is voor ongeveer 5% van de wereldwijde CO2-uitstoot!

Naast alle initiatieven die al plaatsvinden om cement en beton milieuvriendelijk te maken, is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar alternatieve materialen en andere manieren om de constructie te vernieuwen. Dit is vooral belangrijk met het oog op de voortgaande verstedelijking. Goede, duurzame bouwmaterialen spelen een belangrijke rol in het moderne stadsontwerp.

De zoektocht naar duurzame innovatie en de passie voor architectuur van de oprichter Jan Engels heeft geleid tot de oprichting van SINH Building Solutions. Dit bedrijf biedt innovatieve en duurzame bouwoplossingen op basis van Magnesium Oxide, inclusief de MAGOXX Platen. Deze oplossingen maken een snellere en flexibelere constructie mogelijk en verlagen daarmee onze ecologische voetafdruk.

MAGOXX Board = De Groene Keuze

Naast alle initiatieven die al zijn genomen om cement en beton milieuvriendelijker te maken en die in verschillende artikelen worden beschreven, bieden we een groener alternatief, namelijk: magnesiumoxide plaatmaterialen.

MAGOXX Platen zijn energie- en materiaalefficiënt. Om magnesiumoxide te produceren, heeft u slechts de helft van de temperatuur van de productie van cement en beton nodig. Samenvattend leidt onze oplossing direct tot een vermindering van 50% van de totale CO2-uitstoot. MAGOXX Platen zijn niet-toxisch, schimmelwerend en vrij van asbest en silicaten. Bovendien zijn ze 100% recyclebaar en hebben ze een kleine ecologische voetafdruk. Dankzij de ‘groene’ eigenschappen dragen onze producten rechtstreeks bij aan de duurzaamheid van alle projecten waarin ze worden gebruikt.

MgO CO2 Voetafdruk Infograpic

Als u meer wilt weten over de Footprint van Magnesium Oxide Co2, neem dan contact met ons op en klik hier.

Duurzaam bouwen met MAGOXX Board

Milieuvriendelijk

100% Recyclebaar

Niet Giftig

Lichtgewicht