MAGOXX® Stormstopper

Als antwoord op de windstopper, windbreaker en dampopen folie levert MAGOXX® Board de revolutionaire MAGOXX Stormstopper!

Deze dient als bescherming tegen weer en wind voor gebouwen die nog in constructie zijn. De Stormstopper zorgt er voor dat de isolatie van de constructie intact blijft en niet beschadigd wordt door water. 

Wind-en waterkerende plaat

In een geventileerde gevel zal het dampscherm er als eerste voor zorgen dat het binnenspouwblad niet wordt aangetast door vocht, regen en wind. De stijve plaat voorkomt dat er luchtlekken ontstaan. Bovendien wordt geluidshinder, vochtophoping en mogelijk warmteverlies voorkomen. Daarnaast garandeert de plaat de vereiste ventilatie achter de gevelbekleding. Dit, terwijl de Stormstopper de achterliggende isolatie beschermt. Hierdoor vindt er geen schade plaats. 

Duurzame oplossing voor halfopen gevels

De MAGOXX Stormstopper maakt het mogelijk dat 10% van het geveloppervlak open is. Met zijn grijze kleur is de plaat door de open voegen heen minder zichtbaar.

Wist je dat de MAGOXX Stormstoppers ook veilig te gebruiken zijn in gebieden met een hoog zoutgehalte (zoals langs de kustlijn)?

Één plaat, één materiaal

De MAGOXX® Stormstopppers zijn gemaakt van één materiaal. Dit betekent dat er geen delaminatie kan plaatsvinden. Ofterwijl, geen gebruik meer van meerdere lagen. Deze laten namelijk vaak na verloop van tijd los. Bovendien verkleurt de MAGOXX® Stormstopper niet door UV straling.

Een goedkopere oplossing: minder tape-gebruik

Bij het gebruik van de MAGOXX Stormstopper hoeven enkel de horizontale naden afgeplakt te worden. Bij andere producenten is het aftapen van de verticale naden ook vereist voor het volledig waterdicht maken van de wand. Het aftapen van de naden bij MAGOXX® stormstoppers is ruim twee keer zo goedkoop als bij concurrerende oplossingen.

Dampopen folie versus MAGOXX Stormstopper

MAGOXX® Stormstoppers zijn gemaakt van het milieuvriendelijke materiaal magnesiumoxide. Dampopen folie is daarentegen van plastic gemaakt. Naast dat plastic milieuonvriendelijk is, brengt het transport van de dampopen folie ook problemen met zich mee. Wanneer dampopen folie wordt vervoert vangt het wind, en gaat het wapperen. Dit zorgt er voor dat het bij aankomst niet netjes, of zelfs beschadigd is. MAGOXX® Stormstoppers bestaan daarentegen uit een stevig, milieuvriendelijk materiaal. 

Brandveiligheid

MAGOXX® Stormstoppers is getest als A1-plaat en kan worden gecombineerd met elke soort isolatiemateriaal. 

Duurzaam

De MAGOXX® Stormstopper is gecertificeerd als duurzaam plaatmateriaal met een MKI-getal van €0,91 per m2. Er is een European Product Datasheet (EPD) beschikbaar via de website www.magoxx.com. Daarnaast staat MAGOXX® vermeld in de database voor duurzame bouwmaterialen. 

Assortiment

De MAGOXX® Stormstopper is verkrijgbaar in het grijs. Indien juist toegepast bieden we bij deze platen 3 tot 12 maanden gegarandeerd bescherming tegen wind en water zónder gevelbekleding. Zie de onderstaande tabel voor meer informatie per plaat soort.

Producten Stormstopper 4mm Stormstopper 6mmStormstopper 9mm
Afmeting1200mm*3000mm1200mm*3000mm1200mm*3000mm
KleurGrijsGrijsGrijs
Wind & waterkering3 maanden 6 maanden 12 maanden

Snelle levering

Wij leveren vanuit een magazijn in Nederland, waardoor wij een snelle levering van 2 tot 3 werkdagen aanhouden.

Is uw interesse naar de MAGOXX® Stormstoppers gewekt? Maak ons product tastbaar en vraag een gratis sample aan!